White Paper ‘fietsen en lopen in de omgevingsvisie’

Het programma Tour de Force heeft ons bureau gevraagd mee te werken aan het updaten van de white paper ‘fietsen en lopen: goud in handen’ die in 2018 is gepubliceerd. Het doel van de white paper is gemeenten stimuleren om lopen en fietsen een plaats te geven in de omgevingsvisie die zij ontwikkelen.Het verzoek sluit aan op de brochure die we eerder voor CROW schreven over mobiliteit en de Omgevingswet.

Uit reacties op de eerste uitgave van de white paper blijkt dat meer kennisuitwisseling nodig is om alle kansen te benutten om lopen, fietsen en andere duurzame vervoerwijzen in de instrumenten van de Omgevingswet een plek te geven. De nieuwe white paper gaat daarin een rol spelen. Om die op te kunnen stellen met nieuwe kennis en voorbeelden gaan we die actief verzamelen bij gemeenten die al bezig zijn met hun omgevingsvisie, zoeken we actief contact met partners binnen Tour de Force (de koplopersgroep) en houden we presentaties zoals op de Dag van de Omgevingswet.

twitterlinkedinmailtwitterlinkedinmail
Geplaatst in diensten, juridisch, omgevingsmanagement, onderzoek, participatie, referenties, wegen en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.