Herbert Korbee, psycholoog en jurist

Ik begon mijn loopbaan als sociaal psycholoog en Human Factors specialist. Al vanaf mijn eerste baan bij het voormalige Verkeerskundig Studiecentrum in Haren (onderdeel van de RUG), werk ik als verkeerspsycholoog in de wereld van verkeer en vervoer, mobiliteit en verkeersveiligheid. In 1997 startte ik samen met Ingrid Hovelynck het adviesbureau Korbee & Hovelynck.
Later heb ik een studie rechten afgerond aan de Universiteit Utrecht, met de specialisatie privaatrecht en een fascinatie voor omgevingsrecht. Tussendoor heb ik de vierjarige opleiding goudsmeden gedaan aan de Zilverschool in Schoonhoven en een opleiding tot meubelmaker in Amsterdam.
De combinatie van deze vakken maakt dat ik buiten de lijntjes kijk, een brede kijk op vraagstukken heb, mij in verschillende werkvelden snel kan inwerken en makkelijk verbanden leg.

Als psycholoog en jurist richt ik mij in de werkvelden verkeer en water op samenwerkings- en gedragsaspecten in concrete infrastructurele projecten. Dat doe ik door de praktijk van projectmanagement te combineren met theorie, onder meer door op projectbasis onderzoek te doen naar specifieke thema’s en door het begeleiden van studenten. Ik begrijp als geen ander de spanning die kan bestaan tussen algemeen geldende normen en individuele waarden.

U kunt met mij contact opnemen per e-mail, of telefoon: 06-543 71 669. Kijk hier voor meer informatie over mijn juridisch praktijk.

Ik ben secretaris van Veilig Verkeer Nederland afdeling De Bilt, lid van het Netwerk van milieuprofessionals VVM en van de Vereniging voor Milieurecht (VMR).

twitterlinkedinmailtwitterlinkedinmail