1997-2021

In 2021 bestaat Korbee & Hovelynck 24 jaar. Ruim twee decennia waarin we met letterlijk duizenden mensen hebben samengewerkt aan knelpunten en oplossingen rond infrastructurele projecten. Van HSL-Zuid tot Spoorzone Ede, van A15 MaVa tot Vechtdal Verbinding en van Droogtestudie tot Noordzee strategie.

Gestart als het eerste adviesbureau dat fulltime met participatie bezig was, werden we al snel gevraagd vanwege onze bredere gedragskundige kennis. Bijvoorbeeld om onderzoek te doen naar de bruikbaarheid van de apparatuur van Rekening Rijden, de introductie van het begrip Duurzaam Veilig of de beste samenwerkingsvormen voor het omgaan met toenemende droogte. Vanaf het begin is menselijk gedrag in de fysieke leefomgeving het kader voor ons werk, meestal toegespitst op het organiseren van samenwerking.

Het begin

In 1997 begonnen Herbert Korbee en Ingrid Hovelynck een adviesbureau voor ‘planvorming en gedrag’ in infrastructurele projecten. Er was meteen veel werk omdat Rijkswaterstaat enkele jaren eerder gestart was met Infralab, een experimentele werkwijze voor het betrekken van ‘burgers’. Herbert was vanaf het begin bij Infralab betrokken. Het bureau groeide en maakte naam als eerste bureau dat gespecialiseerd was in het betrekken van stakeholders bij infrastructurele projecten. Veel van de grote projecten die de laatste 10 jaar zijn gerealiseerd, zijn jaren daarvoor door ons bureau participatief voorbereid. Op deze website zijn enkele van die projecten opgenomen.

2021

In al die jaren zijn we ons blijven ontwikkelen om oplossingen te bieden voor de vragen van de tijd. In 2021 is Korbee & Hovelynck een adviesbureau zonder medewerkers, maar met een enorm netwerk. We werken veel samen met andere bedrijven en worden vaak gevraagd door de grote ingenieursbureaus vanwege onze specialistische kennis en brede ervaring.