Herbert Korbee, psycholoog en jurist

In 1988 studeerde ik af als sociaal psycholoog en Human Factors specialist en werk sinds mijn eerste baan bij het voormalige Verkeerskundig Studiecentrum als verkeerspsycholoog in de wereld van verkeer en vervoer, mobiliteit en verkeersveiligheid. Later heb ik een studie rechten afgerond aan de Universiteit Utrecht, met als specialisatie privaatrecht. En tussendoor heb ik de opleiding goudsmeden gedaan aan de Zilverschool in Schoonhoven.

De combinatie van deze vakken maakt dat ik een brede kijk op vraagstukken heb, mij in verschillende werkvelden snel kan inwerken en makkelijk verbanden leg. Ik begrijp als geen ander de spanning die kan bestaan tussen algemeen geldende normen en individuele waarden. Als psycholoog en jurist richt ik mij op samenwerkingsaspecten in infrastructurele projecten en verricht ik onderzoek naar specifieke thema’s. Maar bovenal ben ik gewoon geboeid door de fysieke leefomgeving en door de manier waarop mensen zich daarin bewegen.

Mijn hart ligt bij het creëren van samenwerking en het vinden van oplossingen voor complexe problemen. Praktisch bezig zijn vind ik net zo boeiend als het uitvoeren van onderzoek. Ik creëer graag een sfeer van samen de schouders eronder, met respect voor elkaars belangen. 

U kunt met mij contact opnemen per e-mail, of telefoon: 06-543 71 669.

Ik ben secretaris van Veilig Verkeer Nederland afdeling De Bilt, lid van de Vereniging voor Milieurecht (VMR), bestuurslid van de sectie Milieurecht en Praktijk van de Vereniging Voor Milieuprofessionals (VVM) en lid van de organisatie van de jaarlijkse Dag van de Omgevingswet.