donkere wolken

Paniek, verdriet; hoe verder na een traumatische gebeurtenis

Op 16 november 2015 organiseerde het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) de lezing “An organisational perspective is needed when disaster strikes” door Renate Grønvold, uit Noorwegen. Zij is psycholoog en trauma expert. Na Breivik’s vreselijke aanslagen op de Labour party in 2011 hielp zij de partij bij het omgaan met het trauma.
Wat een goed moment voor deze lezing! Na de aanslagen in Parijs in november 2015 zitten veel mensen met vergelijkbare vragen als waar de Labour Party mee zat. Hier een korte samenvatting van haar verhaal, aangevuld met mijn eigen ervaringen als coach en organisatieadviseur.lees meer

begeleiden van aanbestedingen: tenderteam in wording

Begeleiden van aanbestedingen

Voor verschillende aannemers en combinaties hebben we een traject opgezet waarin de leden van een aanbestedings- of tenderteam zichzelf tot een team smeden. Vaak afkomstig van verschillende bedrijven of verschillende afdelingen, is het voor teamleden een uitdaging samen een aanbieding te maken èn de onderlinge rollen helder te krijgen. Dat vereist competenties waarvoor de gemiddelde ingenieur of verkeerskundige niet is opgeleid. In een meerdaags intensief traject worden individuen een groep. Deze aanpak is ideaal voor aanbestedingen volgens de Best Value Procurement aanpak, maar natuurlijk ook voor de meer algemene EMVI aanpak.

lees meer